Jednoduché hovězí kari s rýží

Rating: 0.00
(0)
Autor: Anička
25. 4. 2025

Jednoduché hovězí kari hotové za necelých 20 minut je ideální večeři během náročného pracovního týdne. Skvělá chuť, minimum úsilí a navíc si porci můžete odložit na druhý den do krabičky.

Přiznám se, že jsem poslední dny měla trochu výčitky. Receptů tady přibývalo pomálu a já veškerý svůj focus směřovala k tvorbě kuchařky. Vím, že to tak ale úplně nejde. Sledujete mě na sociálních sítích a čtete můj blog, protože máte moje recepty rádi a hledáte inspiraci. A já vás o tohle nemůžu připravit, ani pokud by se mělo jednat jen o pár týdnů.

Mám vaření ráda. A ještě víc mám ráda to, že se o tuhle radost můžu dělit s vámi. Proto nechci, aby to vypadalo, že kvůli jednomu velkému projektu přestávám tvořit to, kvůli čemu jsme se tady vlastně všichni potkali.

Tvorba kuchařky je krásná, ale taky náročná cesta. Vyžaduje soustředění, přípravu, testování a spoustu další práce, která na první pohled není vidět. I tak mám ale jasno v tom, že chci zůstat v kontaktu s vámi. Přinášet vám nové recepty, nové nápady, nové chutě. Protože v kuchyni se člověk nesmí nikdy zastavit.

Takže i když teď moje dny patří z velké části kuchařce, slibuji, že blog a sociální sítě nezůstanou prázdné. Budu s vámi dál sdílet recepty, které si můžete uvařit během týdne, tipy na rychlé obědy, nápady na sladké dezerty ke kávě nebo inspiraci na nedělní brunch. A samozřejmě – až kuchařka spatří světlo světa, vy budete první, kdo ji uvidí. Protože bez vás by nic z toho nedávalo smysl.

kari

Teď už ale pojďme k novému receptu, který jsem si pro vás připravila. Protože tohle hovězí kari je naprostá pecka. Hotové ho máte doslova za pár minut a já věřím tomu, že z něj budete nadšení. Chutě jsou totiž krásně vyvážené, kari je jemné a chutná stejně dobře i druhý den. Můžete si ho tedy připravit do zásoby nebo do krabičky do práce.

Jednoduché hovězí kari s rýží

Jednoduché hovězí kari s rýží

Jednoduché hovězí kari hotové za necelých 20 minut je ideální večeři během náročného pracovního týdne. Skvělá chuť, minimum úsilí a navíc si porci můžete odložit na druhý den do krabičky.
Počet porcí 6 porcí
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hlubší pánev

Ingredience
  

  • 750 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 žlutá cibule
  • 3 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 1/2 lžíce červené kari pasty
  • 125 ml kokosového mléka
  • 125 g mražené zeleniny
  • vařená rýže k podávání

Postup
 

  • Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata na kostičky a stroužky česneku prolisujte a odložte stranou.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte mleté maso. Maso osolte a zprudka ho 1-2 minuty opékejte, aby se zatáhlo. Pomocí vařečky ho rozbijte na menší kousky.
  • Do pánve přidejte cibuli, rajčata i česnek a restujte další 2-3 minuty. Hovězí by už mělo být krásně opečené ze všech stran.
  • Přidejte kmín, papriku, koriandr i kari pastu a dobře promíchejte. Pánev nyní přiklopte a nechte dusit 2-3 minuty.
  • Maso by mělo pustit trochu tuku, směs tedy promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Do pánve vsypte také mraženou zeleninu.
  • Promíchejte, opět přiklopte a nechte dusit další 4-5 minut. Dle chuti dosolte a můžete podávat. Nejlépe maso chutná s vařenou rýží a čerstvými bylinkami.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: bez laktózy, Bez lepku, Hovězí, Rychlé

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.

Sdílet recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Líbí se mi
Close
Copyright © 2023 Recepty od Aničky.
Close