Pita, která vám prostě nedá spát. Alespoň mně ne a já vám jí budu podstrkovat tak dlouho, až jí zkusíte taky a už nebudete chtít jinou. Pita z Lidlu je za mě prostě fakt povedená. Jako jedna z mála je krásně nadýchaná, když jí rozkrojíte a lehce vydlabete, je krásně dutá a můžete jí tedy velice štědře naplnit. A přesně to jsem udělala u tohoto sendviče.
Samozřejmě na sendvič můžete použít jakékoliv jiné pečivo. Klidně lilek, cuketu a sýr naskládejte do čerstvé ciabatty nebo obyčejné housky. Ta pita tomu ale za mě dává ten správný vibe. Takže je to na vás. Pokud jí ale neseženete nebo jste jí nepropadli tolik jako já, neznamená to, že si sendvič nemůžete připravit. Můžete. A bude pořád skvělý.

Pita s grilovaným lilkem
Pomůcky
- 1 grilovací pánev
Ingredience
- 1 větší pita
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 1 masité rajče
- 100 g mozzarelly
- 1 hrst rukoly
- 5-6 lístků čerstvé bazalky
- 2 lžíce majonézy
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Troubu si předehřejte na 200℃. Pita chléb si rozpulte, doporučuji vnitřek ještě trochu vydlabat, ať si uděláte prostor. Do každé poloviny pita chlebu zmuchlejte pečicí papír a dejte je péct do trouby na 8-10 minut.
- Lilek a cuketu si podélně nakrájejte na cca 3-4mm silné plátky a z obou stran je osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
- Nyní si rozpalte gril nebo si rozehřejte grilovací pánev. Lilek a cuketu z obou stran ogrilujte dozlatova. Trvá to cca 2-3 minuty z každé strany. Opečené lilky i cuketu si vyskládejte na talíř a odložte stranou.
- Rajče i mozarellu si nakrájejte na plátky silné 2-3mm. Rukolu omyjte a odložte stranou.
- Do středu pita chleba dejte lžíci majonézy a sestavte postupně celý sendvič. Vložte do středu trochu rukoly, plátky rajčat, mozzarelly a nakonec ogrilovaný lilek a cuketu. Jako poslední do sendviče rozložte lístky bazalky.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.