Nasypte rýži do hrnce, ve kterém budete celý recept připravovat. K rýži přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a na mírném plameni rýži 1-2 minutky za stálehé míchání nasucho orestujte.
Do větší nádoby nalijte vývar a přidejte k němu rýžové víno, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, srirachu a sezamový olej. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Kuřecí prsa si nakrájejte na menší kusy a z obou stran je lehce osolte. Připravenou směs s omáčkami nalijte na rýži a navrch vyskládejte kuřecí kousky.
Přiveďte směs k varu. Jakmile začně směs vřít, snižte plamen na střední teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 20-30 minut tak, aby rýže absorbovala veškerou tekutinu, zatímco se kuře hezky propeče.
Po uvaření stáhněte hrnec z plotny a přikryté nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou.
Po 5 minutách pokličku sundejte, přidejte nasekanou jarní cibulku a pokud preferujete pálivější variantu, zakápněte ještě chilli olejem.