Go Back

Avokádová pomazánka s vejci

Pomazánka s avokádem a vejci je svěží a krémová variace na klasickou vajíčkovou pomazánku, která kombinuje jemnou chuť avokáda s vejci, šalotkou a čerstvou pažitkou. Tato pomazánka je ideální volbou pro zdravou a rychlou snídani, svačinu nebo lehkou večeři.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes

Ingredience

  • 5 vajec
  • 1 střední avokádo
  • 100 g cottage
  • 1 šalotka
  • 1/2 citron
  • 1 hrst nasekané čerstvé pažitky
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Nejprve si dejte vařit vejce. Vodu v hrnci přiveďte k varu a vložte do ní připravená vejce o pokojové teplotě. Nastavte si minutku a vejce vařte přesně 7 minut. Poté je z horké vody vyndejte do ledové vodní lázně, aby se var okamžitě zastavit.
  • Mezitím, co se vám vejce chladí, si nakrájejte nadrobno šalotku, nastrouhejte si kůru z 1/2 citronu a vymačkejte z té poloviny také šťávu.
  • Vejce oloupejte a vložte do větší mísy. Přidejte k nim celé avokádo, nasekanou šalotku, kůru i šťávu z citronu, pažitku a cottage.
  • Pomocí vidličky vše společně rozmačkejte a promíchejte. Pomazánku dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Kalorie: 180kcal
Chod: Snídaně a brunch
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Bez lepku, Rychlé, Sendvič, Snadné, Vegetariánské