Pomazánka s avokádem a vejci je svěží a krémová variace na klasickou vajíčkovou pomazánku, která kombinuje jemnou chuť avokáda s vejci, šalotkou a čerstvou pažitkou. Tato pomazánka je ideální volbou pro zdravou a rychlou snídani, svačinu nebo lehkou večeři.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 10 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Ingredience
5vajec
1středníavokádo
100gcottage
1šalotka
1/2citron
1hrstnasekané čerstvé pažitky
sůl a pepř na dochucení
Postup
Nejprve si dejte vařit vejce. Vodu v hrnci přiveďte k varu a vložte do ní připravená vejce o pokojové teplotě. Nastavte si minutku a vejce vařte přesně 7 minut. Poté je z horké vody vyndejte do ledové vodní lázně, aby se var okamžitě zastavit.
Mezitím, co se vám vejce chladí, si nakrájejte nadrobno šalotku, nastrouhejte si kůru z 1/2 citronu a vymačkejte z té poloviny také šťávu.
Vejce oloupejte a vložte do větší mísy. Přidejte k nim celé avokádo, nasekanou šalotku, kůru i šťávu z citronu, pažitku a cottage.
Pomocí vidličky vše společně rozmačkejte a promíchejte. Pomazánku dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Kalorie: 180kcal
Chod: Snídaně a brunch
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Bez lepku, Rychlé, Sendvič, Snadné, Vegetariánské