Troubu si předehřejte na 160℃ a formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou. Tento krok nepodceňte, pokud formu špatně vymažete, bábovka se vám pak nepodaří vyklopit.
Do velké mísy nejprve nasypte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Promíchejte, aby se ingredience hezky spojily a odložte stranou.
Do druhé mísy vyklepněte všechna vejce a přidejte k nim krupicový i vanilkový cukr. Pomocí kuchyňského robotu nebo ručního šlehače ingredience vyšlehejte do světlé pěny.
Jakmile máte vejce s cukrem hezky vyšlehaná, malým pramínkem k nim za stáleho šlehání přilévejte olej a postupně ho do směsi zašlehejte. To samé pak udělejte i s vaječným likérem.
Nakonec do těsta opatrně vmíchejte suché ingredience. Doporučuji je do těsta už vmíchat jen zlehka kuchyňskou stěrkou, ať těsto zbytečně nepřemícháte.
Hotové těsto nalijte do připravené bábovkové formy a pečte cca 45 - 55 minut. Před vytažením z trouby proveďte test špejlí - pokud špejle vyjde z těsta suchá, máte dopečeno a můžete bábovku vyndat.
Po upečení nechte bábovku 10-15 minut vychladnout ve formě, poté jí zkuste vyklopit na servírovací talíř. Před podáváním nechte bábovku zcela vychladnout.