Troubu si předehřejte na 175℃ a připravte si dortovou formu, jejíž dno vyložte pečicím papírem. Okraje formy můžete lehce vymazat máslem.
Do jedné mísy dejte hladkou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Promíchejte a odložte stranou a uvařte si 120ml čerstvé kávy.
Do druhé mísy dejte olivový olej, cukr, vejce a vanilkový extrakt. Ručním šlehačem šlehejte 4-5 minut, ať se ingredience hezky spojí.
K vyšlehané směsi přidejte suché ingredience a ručním šlehačem opatrně na malé otáčky promíchejte, aby se vše hezky spojilo.
Nyní do těsta přilijte uvařenou kávu (může být horká) a pomocí kuchyňské stěrky jí zapracujte do těsta.
Hladké těsto pak vylijte do připravené dortové formy a dejte péct do předehřáté trouby cca na 40 minut. Před vytažením z trouby proveďte test špejlí.
Hotový korpus nechte zcela vychladnout. Mezitím si připravte krém.
Čokoládu nalámejte na menší kousky a v mikrovlnné troubě ji po několika 30s intervalech nechte rozpustit. Mezi intervaly vždy lehce promíchejte.
Čokoládu dejte do větší mísy, přidejte k ní cream cheese a moučkový cukr. Ručním šlehačem krém vyšlehejte do hladka a uložte na 10-15 minut do lednice.
Na vychladlý korpus rozprostřete hotový krém a můžete okamžitě podávat.