Ve velké míse nejprve smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem. Já doporučuji spojit tyto dvě sypké ingredience metličkou, aby se opravdu rovnoměrně propojily.
Nyní si vyndejte z lednice máslo a do těsta jej nakrájejte na menší kostičky. Pomocí dvou vidliček nebo špiček prstů do těsta máslo zapracujte tak, aby vám vznikla taková drobenka.
Poté do těsta přidejte žloutek, kůru z citronu a vanilkový extrakt. Vše rychle rukama spojte do hladkého těsta, zabalte jej do potravinářské folie a dejte odležet do lednice. Těsto nechte odležet alespoň hodinu, ideálně ale do druhého dne.
Odleželé těsto vyndejte z lednice, nechte asi 5 minut odpočívat při pokojové teplotě. Vyndejte si dva plechy na pečení a vyložte je pečicím papírem a předehřejte si troubu na 160°C.
Těsto na pomoučněném válu či kuchyňské desce rozválejte na cca 5mm vysoký plát. Z těsta vykrajujte libovolné tvary - nezapomeňte polovinu z nich vykrajovat s otvorem uprostřed, ať se vám pak linecké hezky párují - a rozprostřete tvary na připravené plechy.
Linecké pečte v předehřáté troubě cca 10 minut. Určitě nečekejte, až bude upečené zcela do zlatova. To byste jej přepekli. Linecké by mělo zůstat světlé, s lehce zlatavými okraji, pak je perfektně upečené.
Linecké po vytažení z trouby nechte ještě pár minut odpočívat na plechu a pak jej přendejte na talíř nebo mřížku k vychladnutí. Až budou jednotlivé kousky zcela vychlazené, můžete se dát do slepování.
Doporučuji ty kousky, které mají otvor uprostřed, před slepování posypat moučkovým cukrem. Spodní kousek lineckého vždy potřete zavařeninou a jednotlivé kousky slepujte k sobě.
Tomuto cukroví svědčí alespoň pár dní na odležení. Uložte jej tedy do uzavřené nádoby a uchovávejte jej někde v chladu. Můžete jej tedy dát na balkón, za okno nebo do třeba sklepa.