Go Back

Domácí BLT Sendvič

Dokonale opečený chléb, bazalková majonéza, křupavá slanina a šťavnaté rajče. Tenhle sendvič má všechno, co byste od perfektního sendviče očekávali a bude se hodit na nekonečné letní výlety do přírody.
Počet porcí 4 sendviče
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení
  • 1 pánev

Ingredience

  • 8 plátků chleba
  • 2 masitá rajčata
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 8 listů ledového salátu
  • čerstvě mletý pepř
  • máslo

Na majonézu

  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 100 g majonézy
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Postup

  • Troubu předehřejte na 200℃. Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj plátky slaniny. Slaninu posypte polovinou třtinového cukru a rovnoměrně rozprostřete. Poté plátky slaniny otočte a posypte zbývajícím cukrem a lehce slaninu opepřete.
  • Slaninu dejte péct do trouby na 10-15 minut, aby byla krásně křupavá.
  • Zatímco se slanina peče, připravte si majonézu. Všechny ingredience na majonézu (kromě citronu) dejte do vyšší nádoby. Z citronu vymačkejte šťávu a z poloviny nastrouhejte i kůru a přidejte k ostatním ingrediencím. Pomocí tyčového mixéru vše vymixujte dohladka.
  • Rajčata nakrájejte na cca 0,5cm vysoké plátky. Každý kousek chleba potřete z obou stran tenkou vrstvou másla a na suché pánvi je z obou stran opečete dozlatova.
  • Na každý plátek chleba dejte lžíci bazalkové majonézy, přidejte slaninu, plátek rajčete, listy salátu a přiklopte.
Kalorie: 388kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Léto, Rychlé, Sendvič, Snadné, Vegetariánské