Dokonale opečený chléb, bazalková majonéza, křupavá slanina a šťavnaté rajče. Tenhle sendvič má všechno, co byste od perfektního sendviče očekávali a bude se hodit na nekonečné letní výlety do přírody.
Počet porcí 4sendviče
Doba přípravy 10 minutesmin
Doba vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Pomůcky
1 plech na pečení
1 pánev
Ingredience
8plátkůchleba
2masitá rajčata
8plátkůslaniny
2lžícetřtinového cukru
8listů ledového salátu
čerstvě mletý pepř
máslo
Na majonézu
2hrstičerstvé bazalky
100gmajonézy
1citron
2stroužkyčesneku
sůl
Postup
Troubu předehřejte na 200℃. Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj plátky slaniny. Slaninu posypte polovinou třtinového cukru a rovnoměrně rozprostřete. Poté plátky slaniny otočte a posypte zbývajícím cukrem a lehce slaninu opepřete.
Slaninu dejte péct do trouby na 10-15 minut, aby byla krásně křupavá.
Zatímco se slanina peče, připravte si majonézu. Všechny ingredience na majonézu (kromě citronu) dejte do vyšší nádoby. Z citronu vymačkejte šťávu a z poloviny nastrouhejte i kůru a přidejte k ostatním ingrediencím. Pomocí tyčového mixéru vše vymixujte dohladka.
Rajčata nakrájejte na cca 0,5cm vysoké plátky. Každý kousek chleba potřete z obou stran tenkou vrstvou másla a na suché pánvi je z obou stran opečete dozlatova.
Na každý plátek chleba dejte lžíci bazalkové majonézy, přidejte slaninu, plátek rajčete, listy salátu a přiklopte.