Nejprve si připravte kvásek. V menší míse si smíchejte vlažné mléko, lžíci cukru, droždí a 100g hladké mouky. Směs promíchejte a nechte na teplém místě cca 15 minut aktivovat.
Do mísy kuchyňského robota dejte žloutky, kůru z poloviny citronu, mléko a sůl. Pomocí kuchyňské metličky suroviny důkladně prošlehejte.
Přidejte do mísy hladkou mouku, rozpuštěné máslo, cukr a vejce, nasaďte na robota hnětací hák a začněte zadělávat těsto.
Jakmile se ingredience trochu spojí, přidejte do mísy také aktivovaný kvásek. Těsto zadělávejte cca 10–15 minut než vám vznikne hladké, ale stále lehce lepivé těsto.
Zadělané těsto lehce posypte moukou, přikryjte utěrkou a nechte 45–60 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněné pracovní ploše na obdelník tak, aby těsto bylo vysoké cca 1,5cm. Z těsta pak vykrajujte donuty, které pak přikryjte utěrkou a nechte na pomoučněné pracovní ploše dalších 30-45 minut kynout.
Mezitím si začněte pomalu chystat nádobu a olej na smažení. Olej nalijte do nádoby a začněte jej pomalu zahřívat. V době smažení koblih by měl mít teplotu okolo 175 °C. Připravte si také plech vyložený papírovými ubrousky.
Nakynuté koblihy vkládejte do rozehřátého oleje a smažte je postupně, aby mezi sebou měly dostatek prostoru. Každou koblihu smažte 2–3 minuty z každé strany. Hotové koblihy pak vyskládejte na připravený plech s ubrousky.
Všechny ingredience na polevu kromě potravinářského barviva společně smíchejte ve větší míse. Jakmile se ingredience hezky spojí, přidávejte po kapkách barvivo. Znovu promíchejte a pokračujte do té doby, dokud nezískáte preferovanou růžovou barvu.
Osmažené donuty poté namáčejte z jedné strany v připravené polevě a na závěr je posypte cukrářským zdobením.