Go Back
Dýňová ovesná kaše

Dýňová ovesná kaše

Dýňová ovesná kaše s chia semínky je ideální snídaní, kterou si můžete připravit dopředu a snídat díky ní bezstarostně po celý týden. Skvělá je totiž i za 3-4 dny.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Celkový čas 5 minutes

Ingredience

  • 160 g ovesných vloček
  • 450 ml ovesného mléka (můžete použít i klasické či jiné rostlinné mléko)
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 200 g dýňového pyré
  • 6 lžic chia semínek
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice

Na dokončení a servírování

  • nasekané ořechy
  • čerstvé ovoce
  • ořechové máslo
  • jogurt či tvaroh

Postup

  • Nejprve nasypte 160 gramů ovesných vloček do velké mísy. Přilijte 450 ml ovesného mléka a dejte pozor na to, aby byly ovesné vločky dobře ponořené. Ovesné mléko dodá ovesné kaši bohatou krémovou konzistenci, ale můžete ho nahradit jakýmkoliv jiným mlékem.
  • Vmíchejte řecký jogurt a dýňové pyré. Přisypte 5 lžic chia semínek. Nakonec přidejte 4 lžíce javorového sirupu, vanilkový extrakt a posypte 1 lžičkou skořice. Vše dobře promíchejte.
  • Směs rozdělte do sklenic nebo misek a pevně je uzavřete a nechte přes noc odpočívat v lednici. Díky tomu kaše získá perfektní konzistenci i chuť.
  • Ráno pak vločky pořádně promíchejte a dokončete tak, jak je máte rádi. Můžete přidat ořechy, ořechové máslo, tvaroh nebo třeba čerstvé ovoce.

Poznámky

  • Dýňové pyré. Dýňové pyré je u nás obecně dost těžko k sehnání, ale není to nemožné. Najdete ho například mezi dětskými přesnídávkami. Případně si doma můžete udělat vlastní - domácí je stejně vždy nejlepší.
  • Vločky. Doporučuji použít klasické ovesné vločky. Ty jemné v tomto případě nejsou ideální a konzistence prostě není taková, jakou bychom u tohoto receptu chtěli.
  • Servírování. Tady se fantazii meze nekladou. Já mám tuhle dýňovou variantu ráda s řeckým jogurtem, opraženými mandlemi a zakápnuté javorovým sirupem.
Kalorie: 380kcal
Chod: Snídaně a brunch
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Pro děti, Rychlé, Vegetariánské