Go Back

Dýňový flatbread

Dýňový flatbread je skvělou rychlou a jednoduchou přílohou, která je skvělá nejen k masu, ale třeba i k pečeným teplým salátům. Tento recept na vás doslova dýchne tu podzimní atmosféru.
Počet porcí 5 flatbradů
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 větší mísa
  • 1 pánev na opékání

Ingredience

  • 125 g hladké mouky (+ extra na podsypání)
  • 3/4 lžičky kypřicího prášku
  • 120 g dýňového pyré
  • 1 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • olej na opékání

Postup

  • Mouku, kypřicí prášek, tymián, rozmarýn a sůl společně promíchejte ve větší míse. Poté k ingrediencím přidejte také dýňové pyré a jogurt a vypracujte hladké těsto.
  • Z těsta vytvarujte kouli a nechte ho cca 15 minut v míse odpočívat.
  • Poté si moukou podsypte pracovní plochu a těsto rozdělte na 5 stejných dílů.
  • Každý díl pak na pomoučněné ploše rozválejte do placky vysoké cca 4-5mm. Těsto bude lehce lepit, takže se nebojte dle potřeby přidávat mouku, aby se vám těsto zbytečně nelepilo.
  • Rozehřejte si pánev s trochou oleje a každý flatbread na pánvi z obou stran opékejte. Každý flatbread otáčejte vždy ve chvíli, kdy se na jeho povrchu začnou tvořit větší bubliny. Podávejte ještě teplé.

Poznámky

Mouka. Množství mouky se může lišit podle toho, jak vodnaté použijete pyré. Proto se nebojte mouku zlehka přidávat. Výsledné těsto by nemělo téměř vůbec lepit.
Kalorie: 188kcal
Chod: Příloha
Kuchyně: Východní
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Podzim, příloha, Veganské, Vegetariánské