Mléko lehce zahřejte a poté ho smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs by neměla přesáhnout teplotu 37°C.
Do mísy kuchyňského robota dejte obě mouky, sůl, cukr a sušené droždí a dobře promíchejte. Poté ke směsi přilijte také mix mléka a másla a nechte těsto v robotu cca 5 minut zpracovávat. Měli byste docílit hladkého pružného těsta.
Těsto přikryjte a nechte ho na teplém místě 20-30 minut nakynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Kynutí může trvat i o něco déle, dost to závisí na teplotě, jakou doma máte.
Z nakynutého těsta vyválejte cca 1,5 cm vysokou placku, posypte ji lehce semolinou a vykrájejte z placky kulaté muffiny. Zbylé těsto prohněteme, rozválíme a vykrájíme zbylé muffiny.
Vykrájené muffiny posypte opět trochou semoliny, přikryjte a nechte dalších 20-30 minut kynout.
Pánev rozehřejte na střední plamen a na sucho na ní vykynuté muffiny opékejte. Muffiny opékejte cca 6-7 minut z každé strany do zlatova. Opékejte je opravdu raději pomaleji, ať se vám nepřipálí.
Hotové muffiny nechte zcela vychladnout na mřížce a pak už konzumujte tak, jak je máte rádi. Zaručeně nejlepší jsou ale s máslem a džemem.