Go Back
English muffins

English muffin - Anglické muffiny

Anglické muffiny, jejichž příprava je snazší než byste možná čekali. Až je vyzkoušíte, jiný recept už hledat nebudete.
Počet porcí 8 muffinů
Doba přípravy 1 hour 20 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes

Pomůcky

  • 1 kuchyňský robot
  • 1 kulaté vykrajovátko/sklenička

Ingredience

  • 100 g chlebové mouky
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 10 g sušeného droždí
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 250 g plnotučného mléka
  • semolina, kukuřičná mouka nebo klasická krupice na posypání

Postup

  • Mléko lehce zahřejte a poté ho smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs by neměla přesáhnout teplotu 37°C.
  • Do mísy kuchyňského robota dejte obě mouky, sůl, cukr a sušené droždí a dobře promíchejte. Poté ke směsi přilijte také mix mléka a másla a nechte těsto v robotu cca 5 minut zpracovávat. Měli byste docílit hladkého pružného těsta.
  • Těsto přikryjte a nechte ho na teplém místě 20-30 minut nakynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Kynutí může trvat i o něco déle, dost to závisí na teplotě, jakou doma máte.
  • Z nakynutého těsta vyválejte cca 1,5 cm vysokou placku, posypte ji lehce semolinou a vykrájejte z placky kulaté muffiny. Zbylé těsto prohněteme, rozválíme a vykrájíme zbylé muffiny. 
  • Vykrájené muffiny posypte opět trochou semoliny, přikryjte a nechte dalších 20-30 minut kynout.
  • Pánev rozehřejte na střední plamen a na sucho na ní vykynuté muffiny opékejte. Muffiny opékejte cca 6-7 minut z každé strany do zlatova. Opékejte je opravdu raději pomaleji, ať se vám nepřipálí.
  • Hotové muffiny nechte zcela vychladnout na mřížce a pak už konzumujte tak, jak je máte rádi. Zaručeně nejlepší jsou ale s máslem a džemem.
Kalorie: 210kcal
Chod: Příloha
Kuchyně: Anglická
Klíčové slovo: Kynuté, Pečivo