Mouku, moučkový cukr, jedlou sodu a perníkové koření prosejte do velké mísy.
Do středu suchých surovin udělejte důlek a vložte do něj měkké máslo, vejce a tekutý med. Postupně zpracovávejte suroviny dohladka, dokud nevznikne hladké, mírně lepivé těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho v chladničce odpočívat alespoň 1 hodinu, ideálně ale přes noc.
Předehřejte troubu na 170°C a připravte si pečicí papír nebo silikonovou podložku.
Těsto vyndejte z chladničky a na lehce pomoučněném pracovním povrchu ho vyválejte na tloušťku asi 5 mm.
Pomocí vašich oblíbených vykrajovátek si vykrájejte perníčky a umístěte je na připravený pečicí plech.
Perníčky pečte ve středu předehřáté trouby po dobu 8-10 minut, nebo dokud nejsou zlatavé. Doba pečení může být kratší nebo delší v závislosti na velikosti a tloušťce perníčků.
Zatímco se vám perníčky pečou v troubě, vyšlehejte si 1 vejce s lžící studené vody. Odeberte přebytečnou pěnu (případně přeceďte přes sítko) a odložte stranou.
Hned po upečení perníčky potřete vyšlehaným vejcem s lžící studené vody. Pak je nechte perníčky na plechu asi 5 minut vychladnout a poté je přesuňte na mřížku.