Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Jednoduchá rybí pomazánka
Tahle pomazánka mi vždy zachrání oběd, když nestíhám a zároveň mám skoro prázdnou lednici. Krásně do ní navíc spotřebujete i zbytky už "unavených" bylinek.
Počet porcí
4
porce
Doba přípravy
10
minutes
min
Celkový čas
10
minutes
min
Ingredience
1
konzerva
sardinek v oleji
1
konzerva
tuňáka ve vlastní šťávě
50
g
řapíkatého celeru
2
hrsti
bylinek
(kopr, petržel, máta..)
140
g
řeckého jogurtu
1/2
citrónu
1
lžička
Worcestershire omáčky
1
lžička
dijonské hořčice
sůl a pepř na dochucení
Postup
Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, bylinky nasekejte.
Do misky dejte obě rybí konzervy, přidejte řecký jogurt, kůru a šťávu z citrónu, Worcestershire omáčku, hořčici a promíchejte.
Přidejte do misky řapíkatý celer a bylinky, znovu promíchejte a dle chuti osolte a opepřete.
Podávejte jako pomazánku na pečivu, s knackebrotem nebo třeba jen s kousky zeleniny.
Chod:
Předkrm, Svačiny
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
Bez lepku, ryba, Rychlé, Snadné, Základní recepty