Go Back
rybí pomazánka

Jednoduchá rybí pomazánka

Tahle pomazánka mi vždy zachrání oběd, když nestíhám a zároveň mám skoro prázdnou lednici. Krásně do ní navíc spotřebujete i zbytky už "unavených" bylinek.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Celkový čas 10 minutes

Ingredience

  • 1 konzerva sardinek v oleji
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 2 hrsti bylinek (kopr, petržel, máta..)
  • 140 g řeckého jogurtu
  • 1/2 citrónu
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, bylinky nasekejte.
  • Do misky dejte obě rybí konzervy, přidejte řecký jogurt, kůru a šťávu z citrónu, Worcestershire omáčku, hořčici a promíchejte.
  • Přidejte do misky řapíkatý celer a bylinky, znovu promíchejte a dle chuti osolte a opepřete.
  • Podávejte jako pomazánku na pečivu, s knackebrotem nebo třeba jen s kousky zeleniny.
Chod: Předkrm, Svačiny
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez lepku, ryba, Rychlé, Snadné, Základní recepty