Jednoduché hovězí kari hotové za necelých 20 minut je ideální večeři během náročného pracovního týdne. Skvělá chuť, minimum úsilí a navíc si porci můžete odložit na druhý den do krabičky.
Počet porcí 6porcí
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 15 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Pomůcky
1 hlubší pánev
Ingredience
750gmletého hovězího masa
1 lžíceolivového oleje
1lžička soli
1žlutá cibule
3velká rajčata
2stroužkyčesneku
1lžičkamletého kmínu
2lžičkysladké papriky
1lžičkamletého koriandru
1 1/2lžícečervené kari pasty
125ml kokosového mléka
125gmražené zeleniny
vařená rýže k podávání
Postup
Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata na kostičky a stroužky česneku prolisujte a odložte stranou.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte mleté maso. Maso osolte a zprudka ho 1-2 minuty opékejte, aby se zatáhlo. Pomocí vařečky ho rozbijte na menší kousky.
Do pánve přidejte cibuli, rajčata i česnek a restujte další 2-3 minuty. Hovězí by už mělo být krásně opečené ze všech stran.
Přidejte kmín, papriku, koriandr i kari pastu a dobře promíchejte. Pánev nyní přiklopte a nechte dusit 2-3 minuty.
Maso by mělo pustit trochu tuku, směs tedy promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Do pánve vsypte také mraženou zeleninu.
Promíchejte, opět přiklopte a nechte dusit další 4-5 minut. Dle chuti dosolte a můžete podávat. Nejlépe maso chutná s vařenou rýží a čerstvými bylinkami.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: bez laktózy, Bez lepku, Hovězí, Rychlé