Go Back
Jednoduché hovězí kari s rýží

Jednoduché hovězí kari s rýží

Jednoduché hovězí kari hotové za necelých 20 minut je ideální večeři během náročného pracovního týdne. Skvělá chuť, minimum úsilí a navíc si porci můžete odložit na druhý den do krabičky.
Počet porcí 6 porcí
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hlubší pánev

Ingredience

  • 750 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 žlutá cibule
  • 3 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 1/2 lžíce červené kari pasty
  • 125 ml kokosového mléka
  • 125 g mražené zeleniny
  • vařená rýže k podávání

Postup

  • Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata na kostičky a stroužky česneku prolisujte a odložte stranou.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte mleté maso. Maso osolte a zprudka ho 1-2 minuty opékejte, aby se zatáhlo. Pomocí vařečky ho rozbijte na menší kousky.
  • Do pánve přidejte cibuli, rajčata i česnek a restujte další 2-3 minuty. Hovězí by už mělo být krásně opečené ze všech stran.
  • Přidejte kmín, papriku, koriandr i kari pastu a dobře promíchejte. Pánev nyní přiklopte a nechte dusit 2-3 minuty.
  • Maso by mělo pustit trochu tuku, směs tedy promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Do pánve vsypte také mraženou zeleninu.
  • Promíchejte, opět přiklopte a nechte dusit další 4-5 minut. Dle chuti dosolte a můžete podávat. Nejlépe maso chutná s vařenou rýží a čerstvými bylinkami.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: bez laktózy, Bez lepku, Hovězí, Rychlé