Předehřejte si troubu na 175℃ a formu na dort buď vymažte důkladně máslem nebo její dno vyložte pečicím papírem.
Na dortové těsto si do velké mísy nasypte hladkou mouku, kypřicí prášek, sůl a krupicový cukr a důkladně promíchejte.
Do těsta přidejte na menší kousky nakrájené studené máslo a pomocí špiček prstů jej spojte s ostatními ingrediencemi. Výsledná konzistence by měla být podobná hrubšímu písku.
Přidejte do těsta také mléko a vanilkový extrakt a pomoci kuchyňské stěrky všechny ingredience rychle promíchejte.
Hotové těsto přelijte do dortové formy a dejte korpus cca na 35 minut péct do předehřáté trouby. Těsto hlídejte a vytáhněte korpus z trouby poté, co provedete test špejlí a špejle z těsta vyjde zcela suchá.
Upečený korpus nechte nejdřív 10-15 minut vychladnout ve formě, poté ho kolem dokola objeďte jídelním nožem, aby se odlepil od stran formy, vyndejte ho z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Mezitím, co korpus chladne si připravte šlehačku a jahody. Jahody nakrájejte na tenčí plátky a v menší míse je smíchejte se 2 lžícemi cukru. (Množství cukru můžete upravit podle toho, jak sladké jahody použijete)
Smetanu ke šlehání si přelijte do misky a vyšlehejte do tuha.
Na zcela vychladlý korpus pak vrstvěte nejprve vyšlehanou smetanu a navrch nakrájené jahody. Pro extra twist můžete navrch nastrouhat trochu kůry z limety nebo citrónu. Podávejte ideálně ihned.