Go Back
brambory

Křupavé pečené brambory v troubě

Tyto jednoduché a dokonale křupavé pečené brambory jsou perfektní přílohou, kterou si každý zamiluje.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 10 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení
  • 1 hluboký hrnec

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3-4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • vločková sůl na dokončení (lze vynechat či nahradit klasickou solí)

Postup

  • Do velkého hrnce dejte cca 2 litry vody a přiveďte ji k varu. Než se voda začne vařit, brambory si nakrájejte na poloviny.
  • Do vroucí vody nasypte sůl a jedlou sodu, zamíchejte a přidejte také brambory. Brambory vařte 10 minut.
  • Zatímco se vám vaří brambory, předehřejte si troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem.
  • Po 10 minutách brambory zceďte, důkladně slijte veškerou vodu a přesypte brambory na připravený plech. Brambory zalijte olivovým olejem, poskypte jednou lžící hladké mouky a důkladně je na plechu promíchejte. Dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut.
  • Po 30 minutách vyjměte plech z trouby, brambory otočte a přidejte na plech také snítky čerstvého rozmarýnu. Plech s bramborami vraťte zpět do trouby a pečte dalších 15-20 minut do zlatova.
Kalorie: 239kcal
Chod: Příloha
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Rychlé, Základní recepty