Tyto jednoduché a dokonale křupavé pečené brambory jsou perfektní přílohou, kterou si každý zamiluje.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 10 minutesmin
Doba vaření 1 hourhr
Celkový čas 1 hourhr10 minutesmin
Pomůcky
1 plech na pečení
1 hluboký hrnec
Ingredience
600gbrambor
2lžičkysoli
1lžícejedlé sody
3lžíceolivového oleje
1lžícehladké mouky
3-4snítkyčerstvého rozmarýnu
vločková sůl na dokončení(lze vynechat či nahradit klasickou solí)
Postup
Do velkého hrnce dejte cca 2 litry vody a přiveďte ji k varu. Než se voda začne vařit, brambory si nakrájejte na poloviny.
Do vroucí vody nasypte sůl a jedlou sodu, zamíchejte a přidejte také brambory. Brambory vařte 10 minut.
Zatímco se vám vaří brambory, předehřejte si troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem.
Po 10 minutách brambory zceďte, důkladně slijte veškerou vodu a přesypte brambory na připravený plech. Brambory zalijte olivovým olejem, poskypte jednou lžící hladké mouky a důkladně je na plechu promíchejte. Dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut.
Po 30 minutách vyjměte plech z trouby, brambory otočte a přidejte na plech také snítky čerstvého rozmarýnu. Plech s bramborami vraťte zpět do trouby a pečte dalších 15-20 minut do zlatova.
Kalorie: 239kcal
Chod: Příloha
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Rychlé, Základní recepty