Go Back

Křupavý řízek zcela bez smažení

Můžete si připravit křupavý kuřecí řízek, aniž byste ho smažili v litru oleje? No samozřejmě! V rámci tohoto receptu smažení zcela vynecháme.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes

Pomůcky

  • 1 horkovzdušná fritéza

Ingredience

  • 4 tenké plátky kuřecích prsou
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 100 g panko strouhanky (lze nahradit obyčejnou strouhankou)
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Kuřecí prsa si nejprve nakrájejte na tenké plátky a lehce je z obou stran naklepejte. Každý plátek pak důkladně z obou stran osolte a opepřete.
  • Do jedné misky si vyklepněte vajíčko, přidejte lžíci mléka a pomocí vidličky vyšlehejte. Do druhé misky si nasypte strouhanku, přidejte do ní papriku a olej a pomocí špiček prstů promíchejte, aby se vám vše hezky propojilo.
  • Kuřecí plátky pak postupně obalte nejprve ve vajíčku, poté ve strouhance a vložte do horkovzdušné fritézy. Plátky vedle sebe skládejte tak, aby se nepřekrývaly a měly ve fritéze dostatek místa. Pokud tedy bude třeba, pečte řízky postupně.
  • Horkovzdušnou fritézu nastavte na 180°C a pečte nejprve 10 minut. Poté řízky otočte a pečte dalších 10 minut hezky dozlatova.
Kalorie: 239kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Air Fryer, Pro děti, Rychlé