Vezměte tofu a nakrájejte ho na tři až čtyři dlouhé tenké obdélníkové kousky. Ty položte na prkénko a navrch dejte papírové utěrky, na ně položte plech na pečení a zatěžkejte ho, abyste z tofu vytlačili veškerou tekutinu. Odstavte na cca 10 minut.
Mezitím si připravte salát. Zelí a červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Listy máty nakrájejte na tenké proužky a petrželku nahrubo nasekejte.
Ve velké míse smíchejte jogurt, kůru z celého citronu, prolisované stroužky česneku, šťávu z celého citronu, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte a ochutnejte, případně podle potřeby přidejte olivový olej, sůl a pepř.
K zálivce přidejte mátu, petržel, zelí a cibuli. Čistýma rukama důkladně promíchejte. Nechte salát ideálně cca hodinu odležet v lednici.
Nyní je čas na přípravu tofu řízků. Připravte si 3 misky. Do jedné dejte mouku, do druhé rozklepněte vejce a promíchejte je s mlékem a do třetí dejte panko strouhanku, sušenou cibuli, česnek a sůl.
Každý kousek tofu nejprve obalte v mouce, pak ho namočte do vejce a nakonec ho obalte v panko strouhance tak, aby tofu bylo obalené ze všech stran.
Do pánve na smažení dejte vrstvu oleje a důkladně ho rozpalte. Snižte plamen na střední teplotu a začněte smažit kousek tofu cca 3-4 minuty z každé strany, aby bylo krásně zlatavé.
Tofu poté vyndejte z pánve a odložte na talířek vystlaný papírovými utěrkami, kterými odsajete přebytečný olej.
Na talíř pak dejte vždy 1 kousek tofu a navrch velkou porci zelného salátu. Na závěr pak jídlo můžete posypat sezamovými semínky a lehce zakápnout medem.