Go Back

Krůtí burger se sušenými rajčaty

Krůtí burger se sušenými rajčaty představuje šťavnatou a odlehčenější variaci na klasický burger, který vás zaujme svou svěží a bohatou chutí.
Počet porcí 6 burgerů
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 pánev na opékání burgerů

Ingredience

  • 600 g mletého krůtího masa
  • 2 lžíce nasekaných sušených rajčat v oleji
  • 1 citrón
  • 2 hrsti nasekané čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 hrst nasekaného čerstvého kopru
  • 50 g nastrouhané okurky (zbavené vody)
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)

Na dokončení

  • 6 bulek na hamburger
  • ledový salát
  • velká rajčata

Postup

  • Do velké mísy dejte mleté krůtí maso, přidejte nasekaná sušená rajčata, bazalku, kůru z celého citronu, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a vytvořte ze směsi 6 stejných burgerů, které budou odpovídat velikosti housky, kterou jste si na burger vybrali.
  • Burgery opékejte na rozpálené pánvi cca 3-4 minuty z každé strany, aby byly hezky propečené. Doba se může lišit dle výšky burgerů.
  • Mezitím, co se vám burgery opékají, si rozkrojte bulky na hamburger na polovinu a každou lehce opečte na sucho na pánvi (nebo si můžete pomoci toastovačem).
  • V menší misce smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, prolisovaný česnek, kopr a šťávu z 1/2 citronu. Dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
  • Na každou spodní i horní část bulky rozdělte jogurtový dresink, poté na spodní část bulky položte listy ledového salátu, plátky rajčat, krůtí burger a zakončete horní částí bulky. Podávat můžete s bramborovými chipsy, hranolkami nebo třeba lehkým zeleninovým salátem.
Kalorie: 472kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Léto, Maso, Mealprep, Snadné, Zdravé