Do velké mísy dejte mleté krůtí maso, přidejte nasekaná sušená rajčata, bazalku, kůru z celého citronu, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a vytvořte ze směsi 6 stejných burgerů, které budou odpovídat velikosti housky, kterou jste si na burger vybrali.
Burgery opékejte na rozpálené pánvi cca 3-4 minuty z každé strany, aby byly hezky propečené. Doba se může lišit dle výšky burgerů.
Mezitím, co se vám burgery opékají, si rozkrojte bulky na hamburger na polovinu a každou lehce opečte na sucho na pánvi (nebo si můžete pomoci toastovačem).
V menší misce smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, prolisovaný česnek, kopr a šťávu z 1/2 citronu. Dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
Na každou spodní i horní část bulky rozdělte jogurtový dresink, poté na spodní část bulky položte listy ledového salátu, plátky rajčat, krůtí burger a zakončete horní částí bulky. Podávat můžete s bramborovými chipsy, hranolkami nebo třeba lehkým zeleninovým salátem.