Go Back
karbanátky

Krůtí karbanátky se sýrem Feta

Jednoduché krůtí karbanátky s fetou a bylinkami, které vás svou chutí dostanou na řecké písčité pláže plné slunce a letní pohody. Jsou skvělou odlehčenou variantou ke klasickým karbanátkům, a proto je uvítáte především během horkých letních dní.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 16 minutes
Celkový čas 26 minutes

Pomůcky

  • 1 velká mísa
  • 1 pánev na smažení

Ingredience

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 75 g sýru feta
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá červená cibule
  • hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 1/2 lžičky sušené cibule
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička olivového oleje na opékání karbanátků

K servírování

  • čerstvá zeleniny
  • hummus
  • tzatziki
  • pita chléb, pečené brambory nebo rýže

Postup

  • Petrželku si nasekejte nadrobno, česnekové stroužky prolisujte a červenou cibuli nakrájejte nadrobno.
  • Do velké mísy dejte krůtí maso, rozdrobený feta sýr a všechny zbývající ingredience.
  • Z připravené směsi vytvarujte 4 stejně velké karbanátky.
  • Rozehřejte si pánev na střední plamen, přidejte olivový ole a pomalu na ní z obou stran karbanátky opékejte. Karbanátky opékejte cca 5-6 minut z každé strany, aby byly hezky propečené.
  • Podávejte s oblíbenou přílohou, čerstvou zeleninou a tzatziki.
Kalorie: 263kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Řecká
Klíčové slovo: Léto, Mealprep, Rychlé