Jednoduché krůtí karbanátky s fetou a bylinkami, které vás svou chutí dostanou na řecké písčité pláže plné slunce a letní pohody. Jsou skvělou odlehčenou variantou ke klasickým karbanátkům, a proto je uvítáte především během horkých letních dní.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 10 minutesmin
Doba vaření 16 minutesmin
Celkový čas 26 minutesmin
Pomůcky
1 velká mísa
1 pánev na smažení
Ingredience
500gmletého krůtího masa
75gsýru feta
3stroužkyčesneku
1maláčervená cibule
hrst nasekané čerstvé petrželky
1/2lžičkysušené cibule
1lžičkasušeného oregana
1/2lžičkyčerstvě mletého pepře
1/2lžičkysoli
1lžičkaolivového oleje na opékání karbanátků
K servírování
čerstvá zeleniny
hummus
tzatziki
pita chléb, pečené brambory nebo rýže
Postup
Petrželku si nasekejte nadrobno, česnekové stroužky prolisujte a červenou cibuli nakrájejte nadrobno.
Do velké mísy dejte krůtí maso, rozdrobený feta sýr a všechny zbývající ingredience.
Z připravené směsi vytvarujte 4 stejně velké karbanátky.
Rozehřejte si pánev na střední plamen, přidejte olivový ole a pomalu na ní z obou stran karbanátky opékejte. Karbanátky opékejte cca 5-6 minut z každé strany, aby byly hezky propečené.
Podávejte s oblíbenou přílohou, čerstvou zeleninou a tzatziki.