Kuřecí stehna nejprve osušte papírovou utěrkou a ze všech stran je osolte a opepřete. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
Ve velkém hrnci nebo velké a hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a kuřecí stehna důkladně opečte ze všech stran, přičemž začněte kůží dolů. Kuře vyjměte a dejte stranou. Kuřecí stehna nemusí být dokonale propečená, dejte si ale záležet, ať jsou zvenku opečená dozlatova. Trvá to cca 5 minut z každé strany.
Nyní snižte teplotu a na stejné pánvi, na které jste opékali stehna, rozpusťte 1 lžíci másla. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a opatrně ji nechte zesklovatět (velmi pomalu a jen opravdu zlehka, aby nepřebrala příliš barvy).
Poté přidejte papriku a lehce ji orestujte, aby se uvolnilo její aroma a barva. Přilijte bílé víno a nechte ho pomalu zredukovat, aby se odpařil alkohol.
Kuřecí stehna vraťte zpět do hrnce a zalijte vývarem tak, aby byla všechna stehna ponořená. Přidejte bobkové listy, lehce osolte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 40-45 minut. To by mělo stačit k tomu, aby bylo maso měkké. Zkontrolujte, zda se snadno odděluje od kosti, a pokud ano, vyjměte ho a dejte stranou, aby trochu vychladlo. Kuře můžete po vychladnutí vykostit a natrhat na menší kousky.
Nyní omáčku rozmixujte ponorným mixérem dohladka a ideálně ji přeceďte přes jemné síto.
Poté připravte jíšku: Na pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a smíchejte ji s hladkou moukou. Na mírném ohni za stálého míchání vytvořte jíšku. Do jíšky přidejte 2-3 lžíce omáčky a dobře promíchejte.
Přilijte jíšku zpět do omáčky a nechte ji 1-2 minuty vařit. Poté přilijte smetanu, přidejte uvařené kuřecí maso a vařte dalších 5-7 minut, aby se všechny chutě spojily. Podávejte nejlépe s vařenými těstovinami nebo s rýží.