Go Back

Kuře v medovo-zázvorové omáčce

5 from 1 vote
Naprosto dokonalé lepkavé kuře v medovo-zázvorové omáčce, které je hotové za pouhých 20 minut. Kuře je šťavnaté, křehké a jeho přípravu hravě zvládne úplně každý.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hlubší pánev

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 4 stroužky česneku (prolisované)
  • 6 lžic světlé sojové omáčky
  • 2 1/2 lžíce medu
  • 125 ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř na dochucení

K podávání

  • uvařená rýže nebo rýžové nudle
  • jarní cibulka
  • sezamová semínka

Postup

  • Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a zlehka je osolte a opepřete.
  • Do větší mísy dejte kukuřičný škrob a kousky masa v něm obalte tak, aby byly ze všech stran pokryty škrobem.
  • Ve větší pánvi rozehřejte sezamový olej a opékejte na něm kuřecí kousky dozlatova. Trvá to cca 3-4 minuty z každé strany. Poté maso z pánve vyndejte a odložte stranou.
  • Do té stejné pánve dejte prolisované stroužky česneku a zázvor a zlehka 1-2 minuty orestujte, aby se obě ingredience hezky rozvoněly.
  • Přidejte do pánve také sojovou omáčku, med a kuřecí vývar a dobře promíchejte. Přidejte osmažené kuřecí kousky, které dobře promíchejte s omáčkou a za občasného míchání vařte dalších 5 minut.
  • Jakmile získá kuře krásně zlatavou barvu a omáčka se zredukuje a lehce zhoustne, máte hotovo. Podávejte nejlépe s uvařenou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Kalorie: 419kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Kuřecí, Maso, Rychlé, Snadné