Naprosto dokonalé lepkavé kuře v medovo-zázvorové omáčce, které je hotové za pouhých 20 minut. Kuře je šťavnaté, křehké a jeho přípravu hravě zvládne úplně každý.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 15 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Pomůcky
1 hlubší pánev
Ingredience
600gkuřecích prsou
4lžícekukuřičného škrobu
2lžícesezamového oleje
1lžícenastrouhaného zázvoru
4stroužkyčesneku(prolisované)
6lžicsvětlé sojové omáčky
2 1/2lžícemedu
125mlkuřecího vývaru
sůl a pepř na dochucení
K podávání
uvařená rýže nebo rýžové nudle
jarní cibulka
sezamová semínka
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a zlehka je osolte a opepřete.
Do větší mísy dejte kukuřičný škrob a kousky masa v něm obalte tak, aby byly ze všech stran pokryty škrobem.
Ve větší pánvi rozehřejte sezamový olej a opékejte na něm kuřecí kousky dozlatova. Trvá to cca 3-4 minuty z každé strany. Poté maso z pánve vyndejte a odložte stranou.
Do té stejné pánve dejte prolisované stroužky česneku a zázvor a zlehka 1-2 minuty orestujte, aby se obě ingredience hezky rozvoněly.
Přidejte do pánve také sojovou omáčku, med a kuřecí vývar a dobře promíchejte. Přidejte osmažené kuřecí kousky, které dobře promíchejte s omáčkou a za občasného míchání vařte dalších 5 minut.
Jakmile získá kuře krásně zlatavou barvu a omáčka se zredukuje a lehce zhoustne, máte hotovo. Podávejte nejlépe s uvařenou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Kalorie: 419kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Kuřecí, Maso, Rychlé, Snadné