Dejte si vařit rýži. Rýži si nejprve odvažte a poté ji přesypte do hrnku. Množství vody potřebné na uvaření rýže totiž nezávisí na její váze, ale na jejím objemu. Na každý hrnek rýže budete potřebovat cca 1,5 hrnku vody.
Rýži poté propláchněte a dejte vařit do odměřeného množství vody. Vodu s rýží přiveďte k varu, snižte plamen a poté nechte rýži cca 15 minut přikrytou dusit. Jakmile je rýže hotová, odstavte ji z plotny.
Zatímco se rýže vaří, pusťte se do přípravy masa. Cibuli si nakrájejte na drobno a česnek prolisujte.
Na hlubší pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibulku dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a jen rychle restujte cca 30 vteřin. Přidejte mleté maso a nechte ho zprudka opéct a pomocí vařečky jej rozdělte na menší kousky.
Jakmile je maso zatažené, přidejte rajčatový protlak, koření a můžete maso podlít trochou vody. Důkladně promíchejte a vařte za občasného míchání cca 10 minut. Podle chuti dosolte.
Hotovou rýži vidličkou promíchejte, přisypte do ní nasekaný koriandr a lžíci másla. Promíchejte a odložte stranou. Rýži už nepřiklápějte.
Hotovou masovou směs pak servírujte do misky společně s rýži, zeleninovým salátem, fazolemi, avokádem, zakysanou smetanou a oblíbenou salsou.