Troubu předehřejte na 210℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, stroužky česneku prolisujte, citron si nakrájejte na klínky a batáty nakrájejte na menší hranolky.
V míse pak smíchejte kuřecí kousky s 3 lžícemi olivového oleje, uzenou a sladkou paprikou, kmínem, chilli, solí a pepřem.
Na plechu smíchejte nakrájené batátové hranolky s 1 lžící olivového oleje, špetkou soli a špetkou pepře. Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
Batáty vyndejte z trouby, odsuňte je na 1 stranu plechu a na druhou přidejte kuřecí kousky. Rozložte po celém plechu klínky citrónu a vše dejte péct na dalších 25 minut dokud není kuře dozlatova upečené a hranolky křupavé.
Mezitím, co se vše peče, si připravte avokádovou salsu. Do kuchyňského mixéru dejte všechny ingredience na salsu a vymixujte je do hladka. Podle potřeby případně dochuťte solí či šťávou z citrónu.
Podávejte tak, že na talíř nejprve rozdělíte avokádovou salsu a navrch dejte upečené kuřecí kousky a batátové hranolky. Pokud chcete, můžete přidat také nasekané čerstvé bylinky.