Cibuli si nakrájejte nadrobno, červenou papriku na menší kostičky a stroužky česneku prolisujte.
Ve velké pánvi nebo litinovém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne a nezíská lehce zlatavou barvu, přibližně 5 minut.
Do pánve přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou papriku. Restujte další 2-3 minuty, dokud česnek nezačne vonět a paprika nezměkne.
Vmíchejte rajčatový protlak, koření, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte směs vařit další 2 minuty, aby se chutě dobře propojily.
Do pánve přidejte mleté maso a vařte ho přibližně 5 minut, přičemž ho pomocí vařečky rozdělte na menší kousky, aby se rovnoměrně propeklo. Vmíchejte salsu a 125 ml vody. Dobře promíchejte a nechte směs vařit dalších 5-7 minut, aby se všechny ingredience prohřály a chutě spojily.
Nakonec vmíchejte černé fazole a kukuřici. Vařte dalších 3-5 minut, aby se všechny ingredience hezky propojily.
Pánev odstavte z plotny, vmíchejte do směsi hrst nasekaného čerstvého koriandru, šťávu z 1 limetu a podávejte.