Červenou cibuli rozpulte a nakrájejte na plátky. Polovinu cibule dejte do mísy společně se šťávou z ½ citronu a osolte. Promíchejte a dejte stranou, než připravíte ostatní ingredience. Druhou polovinu citronu si nakrájejte na plátky a odložte si je na ozdobu.
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy. Druhý citron rozpulte a šťávu z 1/2 citronu vymačkejte ke kuřecímu masu. Přidejte k masu také jogurt a tikka masala omáčku. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Zakryjte a ideálně nechte v lednici alespoň hodinu marinovat.
Mezitím připravte raitu. Okurku podélně rozpulte a vydlabejte z ní semínka, poté ji nakrájejte na drobné kostičky. Mátu nasekejte najemno. Do misky přidejte jogurt a vymačkejte šťávu ze zbývající poloviny citronu. Do mísy přidejte okurku a mátu a dochuťte solí a pepřem. Odložte stranou.
Do horkovzdušné fritézy dejte nakrájenou cibuli a navrch položte kousky kuřete. Nastavte fritézu na 200 °C a smažte 14-16 minut, dokud kuře neupečete dozlatova.
Zatímco se peče kuře, připravte si ještě rajčatový salát. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny, nasypte do misky a promíchejte s olivovým olejem, vinným octem, solí a sezamovými semínky.
Hotové kuře pak podávejte s rýží, rajčatovým salátem, čerstvými bylinkami a okurkovou raitou.