Go Back

Letní cizrnové kari s brokolicí

5 from 2 votes
Cizrnové kari s brokolicí v sobě spojuje jemnou chuť cizrny s čerstvou brokolicí v aromatické kari omáčce. Jedná se o jednoduchý a rychlý recept, který je ideální zdravou a rychlou vegetariánskou večeří.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení
  • 1 hluboká pánev

Ingredience

  • 1 menší brokolice
  • 2 lžíce lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 2 plechovky cizrny v konzervě (2x400g)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Troubu si předehřejte na 200℃. Brokolici si rozdělte na menší růžičky, rozložte ji na plech, lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a dejte na 20-25 minut péct do trouby.
  • Cibuli si nakrájejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte a odložte stranou. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a nakrájenou cibuli na něm zlehka orestujte.
  • Poté přidejte prolisovaný česnek, kurkumu, zázvor, chilli, kmín a obě papriky. Lehce osolte a nechte cca 30s až 1 minutu rozvonět.
  • Do pánve dejte konzervu rajčat a obě konzervy cizrny, kokosové mléko, arašídové máslo a nechte na středním plameni za občasného míchání vařit cca 15-20 minut.
  • Z trouby vyndejte opečenou brokolici, přidejte ji do pánve k ostatním ingrediencím a promíchejte. Dle chuti dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s kokosovým jogurtem nebo zakysanou smetanou, čerstvým koriandrem, chilli papričkami a opečeným pečivem nebo rýží.
Kalorie: 327kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Indická
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Z jednoho hrnce