Jednoduchý a svěží salát z mačkaných brambor, na kterém si pochutnáte v kterémkoliv ročním období.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 10 minutesmin
Doba vaření 17 minutesmin
Celkový čas 27 minutesmin
Pomůcky
2 plechy na pečení
1 hrnec na brambory
Ingredience
600gbrambor
200gzelených fazolek
240gborlotti fazolí v konzervě(případně jiných fazolí)
1červená cibule
300gřeckého jogurtu
1citrón
1stroužek česneku
2lžíce olivového oleje
sůl na dochucení
Na zálivku:
1lžícehrubozrnné hořčice
2lžíceolivového oleje
1lžícevinného octa
1lžícemedu
sůl a pepř na dochucení
Postup
Troubu si předehřejte na 200℃. Brambory vložte do studené vody se solí, přiveďte k varu a nechte 15 minut vařit, dokud nezměknou, a poté je slijte.
Přendejte je na plech, rozmačkejte je hřbetem sklenice a pokapejte olivovým olejem a osolte. Pečte v troubě při 200 °C 30-35 minut, dokud nebudou křupavé.
Fazolky borlotti sceďte a osušte a vysypte na plech vyložený pečicím papírem (můžete je přidat k bramborám). Fazolky také zakápněte olivovým oleje, osolte a dejte péct.
Zelené fazolky nakrájejte na třetiny a vhoďte je do vroucí vody na 4 minuty povařit. Poté je okamžitě vložte do ledové vody, aby si zachovaly svou křupavost a krásně zelenou barvu.
Ingredience na zálivku společně promíchejte ve velké míse. Přidejte do mísy upečené brambory, fazolky borlotti i zelené fazole. Červenou cibuli si nakrájejte na tenké plátky a přidejte k ostatním ingrediencím. Promíchejte a odložte stranou.
Řecký jogurt smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku a šťávou z 1 citrónu. Jogurt pak rozetřete na talíř a navrch naservírujte bramborový salát.
Kalorie: 588kcal
Chod: Hlavní chod, Saláty
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez lepku, Saláty, Vegetariánské, Zdravé