Go Back

Miska inspirovaná jarními závitky

Jestli milujete jarní závitky, tenhle recept si velice rychle oblíbíte. Miska plná zeleniny, mletého masa a rýžových nudlí vám snadno připomene typické chutě jarních závitků a hotovou jí můžete mít už za necelou půlhodinku.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev

Ingredience

  • 250 g Vermicelli nudlí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 100 g žampionů
  • 750 g mletého krůtího nebo kuřecího masa
  • 2 hrsti nakrájeného čerstvého zelí
  • 80 g mrkve (nahrubo nastrouhané)
  • 2 jarní cibulky
  • 125 ml drůbežího vývaru
  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička sezamových semínek
  • sůl na dochucení

Postup

  • Vermicelli nudle připravte dle návodu na obalu. Do velké mísy vložte vermicelli nudle, zalijte je vroucí vodou a nechte cca 5 minut stát. Poté nudle sceďte, propláchněte studenou vodou a odložte stranou.
  • Na velké hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a zázvor a za stálého míchání je 30 sekund smažte, aby se rozvoněly.
  • Poté přidejte nakrájené žampiony a vařte další 2-3 minuty, aby žampiony pustily vodu a lehce změkly.
  • Přidejte také mleté maso a restujte zprudka a za stálého míchání 2-3 minuty dozlatova. Do pánve dejte také mrkev, zelí a nakrájenou jarní cibulku a vařte další 2-3 minuty dokud zelenina trochu nezměkne.
  • Přidejte kuřecí vývar, světlou sójovou omáčku, tmavou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, cukr, sezamový olej a pepř. Promíchejte a vařte další 3 minuty, aby se všechny chutě hezky propojily.
  • Připravené vermicelli nudle pak rozdělte do 4 hlubších misek a podávejte s kuřecí směsí posypané sezamovými semínky.
Kalorie: 647kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Bez lepku, Kuřecí, Rychlé, Snadné, Zdravé