Troubu předehřejte na 175°C a připravte si 3 dortové formy o ⌀ 20cm. Dortové formy vyložte pečicím papírem a odložte stranou.
Ve velké míse smíchejte mouku, kakaový prášek, cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a mletou kávu a odložte stranou.
Pomocí ručního mixéru vyšlehejte olej, vejce a zakysanou smetanu při středně vysokých otáčkách, dokud se ingredience hezky nespojí. Přidejte kefír a opět vyšlehejte, aby se kefír spojil s ostatními ingrediencemi.
Mokré přísady vlijte do suchých, přidejte horkou kávu a šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se těsto zcela nespojí. Poté do těsta pomocí silikonové stěrky zapracujte čokopecičky. Celkem byste měli mít kolem 1400g těsta.
Těsto rozdělte rovnoměrně do 3 dortových forem a pečte přibližně 25 minut. Doba pečení se může nepatrně lišit, proto těsto hlídejte a korpusy vytáhněte ve chvíli, kdy špejli zapíchnutou do středu korpusu vytáhnete suchou.
Upečené korpusy nechte vychladnout na mřížce. Při chladnutí vám korpusy nepatrně spadnou. Toho se nelekejte, je to zcela normální.