Troubu si předehřejte na 220℃ a připravte si větší pekáč, který je vhodný do trouby. Cibuli si nakrájejte nadrobno a brambory nakrájejte na menší kousky.
V menší misce si smíchejte olivový olej, šťávu z celého citronu, med, uzenou papriku, oregano, lahůdkové droždí, nakrájenou červenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Promíchejte, ať se ingredience hezky spojí.
Do většího pekáče rozprostřete brambory, kuřecí prsa a směs zalijte připravenou marinádou. Promíchejte, aby každý kousek masa a každá brambora byly marinádou obaleny.
Nyní do pekáče přidejte také nakládanou papriku a dejte na 35-40 minut péct do předehřáté trouby. Po 40 minutách z pekáče vyndejte kuřecí prsa a odložte si je stranou.
Troubu nastavte na funkci grilu a brambory pečte dalších cca 10 minut, aby byly hezky křupavé.
Podávejte na jednoduchém salátu z rukoly a bohatě zalijte šťávou, která se vám v průběhu pečení vytvoří.