Troubu si předehřejte na 160℃ a připravte si plech s mřížkou.
Kuře položte prsy dolů a lehce trhněte za obě stehna, abyste je vykloubily z kyčelního kloubu. Dostanete se tak lépe k páteři.
Kuchyňskými nůžkami oddělte páteř nejprve z jedné, poté z druhé strany po celé délce kuřete, abyste ji mohli zcela vyjmout.
Kuře otočte kůží nahoru a ve středu do kuřete zatlačte, aby se rozložilo ještě víc naplocho. Jakmile je kuře placaté, otočte také stehna tak, aby směřovala směrem k sobě.
Takto placaté kuře osušte papírovou utěrkou a důkladně z obou stran osolte. V malé misce si smíchejte obě papriky, cibuli a pepř.
Kořenící směs rozdělte na čtvrtiny. Jednou čtvrtinou posypte vrchní část kuřete, druhou čtvrtinou spodní část a jednu čtvrtinu vetřete kuřeti pod kůži. Zbytek koření odložte stranou.
Takto ochucené kuře vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut. Zbytek kořenící směsi smíchejte s medem.
Na posledních 15 minut pečení zvyšte teplotu v troubě na 185℃. Během těchto 15 minut kuře 2-3x potřete směsí koření a medu.
Upečené kuře vyndejte z trouby, potřete výpekem z pekáčku a nechte 5 minut odpočinout. Rozdělte na porce a podávejte.