Nejprve si připravte kvásek. Do menší misky nalijte cca 50ml mléka a v mikrovlnné troubě ho lehce ohřejte, aby bylo vlažné. Do misky poté přidejte 2 lžičky mouky, 1 lžičku cukru a rozdrobte droždí. Promíchejte a nechte 10-15 minut kvásek vzejít.
Do mísy kuchyňského robota dejte mouku, zbytek cukru, máslo, žloutek, kůru z 1/2 citronu, smetanu ke šlehání, rum, sůl a vzešlý kvásek. Začněte zpracovávat těsto a postupně přilévejte po částech také zbylých 225 ml mléka.
Vypracujte hladké, nelepivé a pružné těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě 45 minut až hodinu kynout.
Mezitím, co těsto kyne, si připravte marinované jahody a tvarohovou náplň. Jahody nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy společně s 3 lžícemi krupicového cukru a šťávou z 1/2 citronu. Promíchejte a uložte do doby podávání do lednice.
Tvaroh dejte do větší mísy společně s vanilkovým extraktem a moučkovým cukrem. Vyšlehejte a zřeďte 35ml smetany ke šlehání. Do doby podávání také uložte do lednice.
Troubu si nyní předehřejte na 180℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Z vykynutého těsta odkrajujte cca 60g bochánky a na pomoučněné pracovní ploše je vytvarujte do menších vdolků. Vdolky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vdolky nechte znovu 15-20 minut kynout, poté je potřete bílkem a dejte péct do předehřáté trouby cca na 20 minut dozlatova.
Po upečení nechte vdolky trochu vychladnout, posypte je moučkovým cukrem a podávejte s tvarohem a marinovanými jahodami.