Troubu předehřejte na 195℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Česnek prolisujte, červenou cibuli nakrájejte nadrobno a všechny ingredience na masové kuličky smíchejte ve větší míse tak, aby se krásně spojily.
Z připravené masové směsi pak tvarujte kuličky o průměru cca 2,5cm. Z tohoto množství připravíte cca 16-18 kuliček. Ty pak vyskládejte na připravený plech a dejte péct do trouby na 20 minut.
Připravte si velký hrnec s vodou a těstoviny uvařte podle návodu al dente. Až je budete slévat, do menší misky si připravte kešu oříšky a zalijte je vodou z těstovin tak, aby byly oříšky zcela ponořené. Takto je nechte louhovat alespoň 10 minut.
Zatímco se těstoviny vaří, cibuli si nakrájejte nadrobno a prolistujte i zbývající stroužky česneku. Na hlubší pánvi si rozpalte olivový olej a cibuli s česnekem na něm orestujte.
Poté do pánve přidejte rajčata v konzervě, plechovku pak ještě jednou naplňte do poloviny vodou a přilijte toto množství vody do pánve. Ochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou a nechte 2-3 minuty probublávat.
Do omáčky pak přidejte také vodu a na mírném plameni omáčku vařte než se alkohol zcela vypaří. Trvá to cca 10 minut.
Omáčku nyní přelijte do kuchyňského mixéru a přidejte k ní také namočené kešu oříšky (z oříšků slijte vodu, ve které se louhovaly, tu do omáčky nepřidávejte). Mixujte dokud nebude omáčka úplně hladká.
Omáčku přelijte zpět do pánve, přidejte uvařené těstoviny a důkladně promíchejte. Těstoviny servírujte společně s hotovými masovými kuličkami a nasekanou čerstvou bazalkou.