Pokud máte rádi asijské chutě, tohle snadné pikantní hovězí si určitě zamilujete.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 20 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Pomůcky
1 hluboká pánev
1 menší miska
Ingredience
500gmletého hovězího masa
1červená paprika
2jarní cibulky
1lžícesezamového oleje
2stroužkyčesneku(prolisované)
1/2lžičkychilli vloček
1/4lžičkymletého pepře
1/2lžičkysoli
Na omáčku:
2lžícesvětlé sojové omáčky
3lžíce kečupu
4lžícerýžového octa
1lžícemedu
1lžičkanastrouhaného zázvoru
1lžička kukuřičného škrobu
1/2lžičkyskořice
K podávání:
čerstvá nebo dušená zelenina
jasmínová rýže
Postup
Nejprve si připravte omáčku. Všechny ingredience na omáčku společně se 2 lžícemi vody důkladně promíchejte v menší misce a odložte stranou.
Červenou papriku a jarní cibulku si nakrájejte na menší kousky. Rozehřejte si pánev, přidejte sezamový olej a zlehka zeleninu orestujte.
Do pánve nyní vložte mleté maso, pomocí vařečky ho rozbijte na menší kousky, osolte, opepřete a nechte zprudka zatáhnout. Poté snižte plament, přidejte prolisovaný česnek, chilli vločky a další 2-3 minut restujte.
Maso zalijte připravenou omáčkou, důkladně promíchejte a na mírném plameni cca 7-8 minut povařte, aby omáčka lehce zhoustla a chutě se hezky spojily. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem či lžičkou sojové omáčky.
Podávejte nejlépe s vařenou rýží a čerstvou zeleninou, posypané sezamovými semínky.
Poznámky
TIP: Pokud máte rádi pálivější jídla, přidejte do omáčky 1 lžíci sriracha omáčky.
Kalorie: 230kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Rychlé, Snadné, Z jednoho hrnce, Zdravé