Go Back
hovězí

Pikantní hovězí směs s rýží

Pokud máte rádi asijské chutě, tohle snadné pikantní hovězí si určitě zamilujete.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev
  • 1 menší miska

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 červená paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli

Na omáčku:

  • 2 lžíce světlé sojové omáčky
  • 3 lžíce kečupu
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky skořice

K podávání:

  • čerstvá nebo dušená zelenina
  • jasmínová rýže

Postup

  • Nejprve si připravte omáčku. Všechny ingredience na omáčku společně se 2 lžícemi vody důkladně promíchejte v menší misce a odložte stranou.
  • Červenou papriku a jarní cibulku si nakrájejte na menší kousky. Rozehřejte si pánev, přidejte sezamový olej a zlehka zeleninu orestujte.
  • Do pánve nyní vložte mleté maso, pomocí vařečky ho rozbijte na menší kousky, osolte, opepřete a nechte zprudka zatáhnout. Poté snižte plament, přidejte prolisovaný česnek, chilli vločky a další 2-3 minut restujte.
  • Maso zalijte připravenou omáčkou, důkladně promíchejte a na mírném plameni cca 7-8 minut povařte, aby omáčka lehce zhoustla a chutě se hezky spojily. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem či lžičkou sojové omáčky.
  • Podávejte nejlépe s vařenou rýží a čerstvou zeleninou, posypané sezamovými semínky.

Poznámky

TIP: Pokud máte rádi pálivější jídla, přidejte do omáčky 1 lžíci sriracha omáčky. 
Kalorie: 230kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: Bez lepku, Mealprep, Rychlé, Snadné, Z jednoho hrnce, Zdravé