Go Back

Pita s grilovaným lilkem

Plněná pita s grilovanou zeleninou a čerstvým sýrem, která poslouží jako skvělý rychlý letní oběd a vychutnáte si jí i během horkých letních dní.
Počet porcí 1 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes

Pomůcky

  • 1 grilovací pánev

Ingredience

  • 1 větší pita
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 1 masité rajče
  • 100 g mozzarelly
  • 1 hrst rukoly
  • 5-6 lístků čerstvé bazalky
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Troubu si předehřejte na 200℃. Pita chléb si rozpulte, doporučuji vnitřek ještě trochu vydlabat, ať si uděláte prostor. Do každé poloviny pita chlebu zmuchlejte pečicí papír a dejte je péct do trouby na 8-10 minut.
  • Lilek a cuketu si podélně nakrájejte na cca 3-4mm silné plátky a z obou stran je osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
  • Nyní si rozpalte gril nebo si rozehřejte grilovací pánev. Lilek a cuketu z obou stran ogrilujte dozlatova. Trvá to cca 2-3 minuty z každé strany. Opečené lilky i cuketu si vyskládejte na talíř a odložte stranou.
  • Rajče i mozarellu si nakrájejte na plátky silné 2-3mm. Rukolu omyjte a odložte stranou.
  • Do středu pita chleba dejte lžíci majonézy a sestavte postupně celý sendvič. Vložte do středu trochu rukoly, plátky rajčat, mozzarelly a nakonec ogrilovaný lilek a cuketu. Jako poslední do sendviče rozložte lístky bazalky.
Chod: Hlavní chod, Svačiny
Kuchyně: Středomořská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Léto, Rychlé, Sendvič, Vegetariánské