Plněná pita s grilovanou zeleninou a čerstvým sýrem, která poslouží jako skvělý rychlý letní oběd a vychutnáte si jí i během horkých letních dní.
Počet porcí 1porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 20 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Pomůcky
1 grilovací pánev
Ingredience
1většípita
1lžíceolivového oleje
1lilek
1cuketa
1masité rajče
100gmozzarelly
1hrstrukoly
5-6lístkůčerstvé bazalky
2lžícemajonézy
sůl a pepř na dochucení
Postup
Troubu si předehřejte na 200℃. Pita chléb si rozpulte, doporučuji vnitřek ještě trochu vydlabat, ať si uděláte prostor. Do každé poloviny pita chlebu zmuchlejte pečicí papír a dejte je péct do trouby na 8-10 minut.
Lilek a cuketu si podélně nakrájejte na cca 3-4mm silné plátky a z obou stran je osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
Nyní si rozpalte gril nebo si rozehřejte grilovací pánev. Lilek a cuketu z obou stran ogrilujte dozlatova. Trvá to cca 2-3 minuty z každé strany. Opečené lilky i cuketu si vyskládejte na talíř a odložte stranou.
Rajče i mozarellu si nakrájejte na plátky silné 2-3mm. Rukolu omyjte a odložte stranou.
Do středu pita chleba dejte lžíci majonézy a sestavte postupně celý sendvič. Vložte do středu trochu rukoly, plátky rajčat, mozzarelly a nakonec ogrilovaný lilek a cuketu. Jako poslední do sendviče rozložte lístky bazalky.
Chod: Hlavní chod, Svačiny
Kuchyně: Středomořská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Léto, Rychlé, Sendvič, Vegetariánské