Go Back
Gnocchi

Rajčatové gnocchi s burratou

Rajčatové gnocchi s burratou jsou dokonalým příkladem toho, jak z pár základních ingrediencí můžete vytvořit naprosto dokonalé a chutné jídlo.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev

Ingredience

  • 500 g gnocchi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce pesta ze sušených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 250 g burraty
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Cibuli si nakrájete nadrobno, stroužky česneku prolisujte a cherry rajčátka si nakrájejte na poloviny.
  • Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a 2 minuty na něm orestujte gnochci hezky dokřupava. Poté je z pánve vyndejte a dejte stranou.
  • Do pánve přidejte druhou lžíci oleje a orestujte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule lehce zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a pesto. Promíchejte a nechte lehce rozvonět, cca 30 vtěřin.
  • Do pánve nyní přidejte cherry rajčata a ochuťte oreganem a špetkou soli. Pánev přiklopte a nechte rajčata dusit cca 5 minut, aby hezky změkla. Občas promíchejte.
  • Jakmile jsou rajčata měkčí, zlehka je rozmačkejte vařečkou, aby pustily šťávu. Přidejte balzamikový ocet a podle potřeby podlijte trochou vody. Promíchejte, aby se vše hezky spojilo.
  • Nakonec do pánve přidejte gnocchi, promíchejte a nechte další 2-3 minuty vařit. Podávejte s čerstvou burratou a nasekanou čerstvou bazalkou.
Kalorie: 719kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Rychlé, Snadné, Těstoviny, Vegetariánské