Cibuli si nakrájete nadrobno, stroužky česneku prolisujte a cherry rajčátka si nakrájejte na poloviny.
Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a 2 minuty na něm orestujte gnochci hezky dokřupava. Poté je z pánve vyndejte a dejte stranou.
Do pánve přidejte druhou lžíci oleje a orestujte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule lehce zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a pesto. Promíchejte a nechte lehce rozvonět, cca 30 vtěřin.
Do pánve nyní přidejte cherry rajčata a ochuťte oreganem a špetkou soli. Pánev přiklopte a nechte rajčata dusit cca 5 minut, aby hezky změkla. Občas promíchejte.
Jakmile jsou rajčata měkčí, zlehka je rozmačkejte vařečkou, aby pustily šťávu. Přidejte balzamikový ocet a podle potřeby podlijte trochou vody. Promíchejte, aby se vše hezky spojilo.
Nakonec do pánve přidejte gnocchi, promíchejte a nechte další 2-3 minuty vařit. Podávejte s čerstvou burratou a nasekanou čerstvou bazalkou.