Go Back
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát s jogurtem

Salát z ředkviček, do kterého použijete jak samotné ředkvičky, tak i její listy. Žádný odpad a ta chuť je naprosto famózní. Můžete ho podávat jak na opečeném toastu, tak jako přílohu k rybě nebo grilovanému masu.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Celkový čas 5 minutes

Pomůcky

  • 1 hlubší miska

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce medu
  • 1 citrón
  • 1 hrst kopru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

K podávání:

  • kváskový chléb či jiné pečivo
  • avokádo

Postup

  • Ředkvičky si nejprve oddělte od stonků, ale stonky nevyhazujte. Jak ředkvičky, tak stonky dobře omyjte. Stonky pak osušte odstředivkou na salát nebo pomocí papírových utěrek.
  • Každou ředkvičku rozkrojte na polovinu a nakrájejte jí na tenké plátky. Osušené listy nahrubo nasekejte.
  • Do větší misky, ve které pak salát zamícháte, dejte jogurt, med, olivový olej, kůru a šťávu z celého citronu a nahrubo nasekaný čerstvý kopr. Dobře promíchejte.
  • Do misky nyní přidejte nakrájené obě části ředkviček a promíchejte, aby se všechny kousky dokonale obalily v zálivce. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Plátky pečiva v ideálním případě opečte, navrch dejte na plátky nakrájené avokádo a zakončete ředkvičkovým salátem.
Chod: Saláty, Snídaně a brunch
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez lepku, Jaro, Rychlé, Saláty, Vegetariánské, Zdravé