Salát z ředkviček, do kterého použijete jak samotné ředkvičky, tak i její listy. Žádný odpad a ta chuť je naprosto famózní. Můžete ho podávat jak na opečeném toastu, tak jako přílohu k rybě nebo grilovanému masu.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Celkový čas 5 minutesmin
Pomůcky
1 hlubší miska
Ingredience
1svazekředkviček
100gřeckého jogurtu
1lžícemedu
1citrón
1hrstkopru
1 lžíceolivového oleje
sůl a pepř na dochucení
K podávání:
kváskový chléb či jiné pečivo
avokádo
Postup
Ředkvičky si nejprve oddělte od stonků, ale stonky nevyhazujte. Jak ředkvičky, tak stonky dobře omyjte. Stonky pak osušte odstředivkou na salát nebo pomocí papírových utěrek.
Každou ředkvičku rozkrojte na polovinu a nakrájejte jí na tenké plátky. Osušené listy nahrubo nasekejte.
Do větší misky, ve které pak salát zamícháte, dejte jogurt, med, olivový olej, kůru a šťávu z celého citronu a nahrubo nasekaný čerstvý kopr. Dobře promíchejte.
Do misky nyní přidejte nakrájené obě části ředkviček a promíchejte, aby se všechny kousky dokonale obalily v zálivce. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
Plátky pečiva v ideálním případě opečte, navrch dejte na plátky nakrájené avokádo a zakončete ředkvičkovým salátem.
Chod: Saláty, Snídaně a brunch
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez lepku, Jaro, Rychlé, Saláty, Vegetariánské, Zdravé