Kuřecí prsa si nakrájejte na kostičky a dejte je do větší misky. Přidejte 1 lžíci mouky, maso lehce osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Cibuli nakrájejte na drobno a žampiony na plátky. Vše odložte stranou. Pokud nemáte předem uvařenou rýži, dejte si jí nyní vařit.
Na hlubší pánvi rozehřejte olivový olej společně s máslem. Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a orestujte ho dozlatova. Jakmile je ze všech stran opečené, vyndejte maso z pánve a odložte ho zpět do misky.
Do té samé pánve přidejte nakrájenou cibuli a žampiony. Restujte na středním plameni 5-6 minut, aby cibule hezky zesklovatěla a žampiony změkly a pustily šťávu.
Přidejte rajčatový protlak a sladkou papriku a znovu vše spojte, aby se chutě pěkně promísily.
Směs zalijte vývarem, přidejte tymián, Worcestershire omáčku a hořčici, znovu dobře promíchejte a směs přiveďte k varu.
Vraťte do pánve také kuřecí maso. Vše promíchejte a přiveďte k jemnému varu. Jakmile začne omáčka probublávat, stáhněte teplotu na úplné minimum a vařte 10–12 minut bez pokličky. Občas promíchejte.
Do malé misky dejte zakysanou smetanu, druhou lžíci mouky a přilijte k tomu asi 3-4 lžíce horké omáčky z pánve. Dobře promíchejte. Vytvoříte tím hladkou směs, díky které se vám omáčka po přidání smetany nesrazí. Tuto směs tedy vlijte zpět do pánve a vše opět promíchejte a spojte do hladka.
Nechte další 1-2 minuty společně povařit a omáčku ochutnejte. Dle potřeby můžete omáčku dosolit, případně přidat trochu Worcestershire omáčky. Pokud by na Vás omáčka byla stále řídká, vezměte si opět lžičku hladké mouky, tu rozmíchejte s trochou omáčky a až poté přidejte do pánve na zahuštění.
Podávejte ideálně s rýží a posypané čerstvě nasekanou petrželkou.