Broskvový crumble je lahodný a snadný dezert, který spojuje šťavnaté broskve s křupavou drobenkou. Recept je ideální pro horké letní dny, kdy chcete využít sezónní ovoce a připravit něco sladkého a osvěžujícího zároveň.
Počet porcí 6porcí
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 30 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Pomůcky
1 hlubší pekáč nebo jiná nádoba vhodná do trouby
Ingredience
6-8broskví
3lžícekrupicového cukru
1lžičkaskořice
Na drobenku
100ghladké mouky
100govesných vloček
80gtřtinového cukru
100gmásla
špetka soli
Postup
Nejprve si předehřejte troubu an 195℃.
Broskve si nakrájejte na měsíčky a vsypte do nádoby vhodné do trouby. Přidejte 3 lžíce cukru, skořici a dobře promíchejte.
Studené máslo nakrájejte na kostičky a vložte do větší mísy. Přidejte všechny ostatní ingredience na drobenku a pomocí špiček prstů ingredience spojte a vytvořte drobenku.
Hotovou drobenku nasypte na broskve a rovnoměrně ji rozprostřete. Poté dejte crumble do předehřáté trouby a pečte cca 30 minut.
Hotový crumble nechte po vytažení z trouby ještě 15-20 minut vychladnout a poté podávejte s vanilkovou zmrzlinou, pudinkem nebo třeba řeckým jogurtem.