Go Back

Rychlý broskvový crumble

Broskvový crumble je lahodný a snadný dezert, který spojuje šťavnaté broskve s křupavou drobenkou. Recept je ideální pro horké letní dny, kdy chcete využít sezónní ovoce a připravit něco sladkého a osvěžujícího zároveň.
Počet porcí 6 porcí
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes

Pomůcky

  • 1 hlubší pekáč nebo jiná nádoba vhodná do trouby

Ingredience

  • 6-8 broskví
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička skořice

Na drobenku

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 80 g třtinového cukru
  • 100 g másla
  • špetka soli

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu an 195℃.
  • Broskve si nakrájejte na měsíčky a vsypte do nádoby vhodné do trouby. Přidejte 3 lžíce cukru, skořici a dobře promíchejte.
  • Studené máslo nakrájejte na kostičky a vložte do větší mísy. Přidejte všechny ostatní ingredience na drobenku a pomocí špiček prstů ingredience spojte a vytvořte drobenku.
  • Hotovou drobenku nasypte na broskve a rovnoměrně ji rozprostřete. Poté dejte crumble do předehřáté trouby a pečte cca 30 minut.
  • Hotový crumble nechte po vytažení z trouby ještě 15-20 minut vychladnout a poté podávejte s vanilkovou zmrzlinou, pudinkem nebo třeba řeckým jogurtem.
Kalorie: 258kcal
Chod: Dezerty a moučníky
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Léto, Rychlé, Sladké