Troubu předehřejte na 225°C a plech vyložte pečicím papírem. Mezitím si připravte brambory. Přidejte je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte, dokud nezměknou.
Slaninu opečte na pánvi do křupava, nechte zcela vychladnout a poté ji nakrájejte na menší kousky.
Po uvaření brambory slijte, nechte trochu vychladnout a poté je důkladně osušte papírovou utěrkou.
Přeneste je na plech a hřbetem sklenice nebo odměrky je zploštěte. Pokapejte je olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte 35 až 45 minut dozlatova a dokřupava.
Zatímco jsou brambory v troubě, připravte si zálivku. Ve velké míse smíchejte řecký jogurt, majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, šťávu i kúru z citronu, ocet, kopr, petrželku, sůl a pepř.
Okurku zbavte semínek a nakrájejte si jí na kostičky. Poté ji vmíchejte do salátové zálivky. Do zálivky nyní přidejte také nakrájenou slaninu.
Křupavé upečené brambory nechte trochu vychladnout a poté je smíchejte se zálivkou. Salát můžete podávat hned, nebo pokud máte čas, nechte ho ještě 30 minut až hodinu odležet v lednici.