Všechny ingredience na masové kuličky vložte do velké mísy a pomocí rukou je důkladně promíchejte, až se spojí do jednotné směsi. Poté formujte kuličky o velikosti nepatrně menší než golfový míček.
Olej rozehřejte na pánvi na střední plamen a opékejte na něm kuličky ze všech stran dozlatova. Trvá to cca 2-3 minuty z každé strany. Poté je z pánve vyndejte a odložte je stranou.
Do stejné pánve dejte máslo a nechte ho zcela rozpustit. Jakmile se máslo rozpustí, přisypte mouku a pomocí metličky za stálého míchání vytvořte hladkou pastu. Přidejte vývar a pokračujte v míchání, dokud omáčka nezačne houstnout.
Nyní je čas přidat také hořčici a smetanu. Pokud smetanu vyndáte rovnou z lednice, dejte si na pár vteřin do mikrovlnné trouby, aby nebyla úplně studená a v omáčce se vám nesrazila. Teplou smetanu přidejte společně s hořčicí do omáčky a promíchejte.
Nakonec do omáčky přidejte muškátový oříšek, promíchejte a vraťte do omáčky také masové kuličky. Nechte je vařit v omáčce dalších cca 8 minut, aby se dokonale propekly a nasákly chutě omáčky.
Masové kuličky podávejte ideálně s bramborovou kaší, hráškem a lžící brusinek.