Do velkého hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Jakmile voda začne vřít, vodu důkladně osolte (stačí 1 lžíce soli) a uvařte v ní těstoviny dle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
Mezitím, co se těstoviny vaří, si nakrájejte cherry rajčata na poloviny. Salátové listy omyjte a čerstvou bazalku si nahrubo nasekejte. Citróny si rozkrojte na polovinu.
Plátky slaniny opečte na suché pánvi z obou stran dokřupava, trvá to na středním plameni cca 3-4 minuty z každé strany. Opečené plátky slaniny nechte okapat na papírovém ubrousku. Do stejné pánve pak řeznou stranou dolů dejte jen krátce opéct citróny. Stačí cca minutu.
Během opékání slaniny se vám nejspíše dovaří těstoviny. Těstoviny si tedy slijte, lehce je promíchejte, aby se vám neslepily a nechte je trochu vychladnout.
Okapanou a vychladlou slaninu si na prkénku nakrájejte na menší kousky. Na stejném prkénku na poloviny nakrájejte také mozzarella kuličky.
Všechny ingredience na dresink dejte do vyšší nádoby a společně je dobře promíchejte. Odložte stranou
Do velké salátové mísy dejte salátové listy, cherry rajčata, bazalku, nakrájenou slaninu, mozzarellu, parmazán a uvařené těstoviny. Salát zalijte připraveným dresinkem a promíchejte. Nakonec salát zakápněte šťávou z opečených citrónů.