Krémové avokádové těstoviny, které zvládnete mít hotové do 15 minut! A vystačíte si vlastně jen s pár ingrediencemi, které určitě budete mít doma.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 15 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Pomůcky
1 hrnec na těstoviny
1 tyčový mixér
1 větší pánev
Ingredience
300gtěstovin
2lžíce olivového oleje
1většícuketa
1 1/2lžičkysušeného tymiánu
2menšíavokáda
1hrstčerstvé bazalky
1vejce
parmezán
sůl a pepř na dochucení
Postup
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Poté je sceďte a cca 1 hrnek vody z těstovin si odložte stranou.
Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Olivový olej rozehřejte na pánvi a opečte na něm nakrájenou cuketu z obou stran dozlatova. Dochuťte solí a tymiánem.
Do vyšší nádoby dejte avokádo, bazalku, vejce, špetku soli a cca 1/2 hrnku vody z těstovin. Pomocí tyčového mixéru ingredience společně vymixujte dohladka. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Výsledná omáčka by měla být hladká a krémová.
Uvařené těstoviny přidejte do pánve, ve které se restuje cuketa a zalijte je avokádovou omáčkou. Promíchejte, aby se těstoviny v omáčce dobře obalily a podávejte s nastrouhaným čerstvým parmezánem.