Připravte si všechny ingredience. Stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky, bazalku nasekejte nahrubo.
Těstoviny uvařte ve velkém hrnci vroucí osolené vody do al dente. Sceďte a hrnek vody z těstovin si odložte stranou.
Zatímco se vám těstoviny vaří, rozehřejte na středním plameni velkou pánev s olivovým olejem. Přidejte sůl, pepř a chilli a míchejte cca 1 minutu. Chcete jen, aby koření uvolnilo svou chuť a ovonělo olej, na kterém budete smažit ostatní ingredience.
Poté přidejte cherry rajčata a na plátky nakrájené stroužky česneku. Promíchejte a vařte cca 8-10 minut na středním plameni, než rajčata začnou praskat. (Na rajčata z vrchu lehce zatlačte vařečkou, pokud snadno prasknou, jsou přesně tak, jak je chcete mít.)
Cca polovinu z rajčat takto rozmačkejte, aby uvolnily svou šťávu. Vhoďte do pánve snítku čerstvého rozmarýnu a nahrubo nasekanou bazalku. Poté přidejte trochu vody z vaření těstovin a míchejte 1-2 minuty, dokud se omáčka nerozvaří a nezíská krémovou konzistenci.
Rozmarýn dejte stranou a do pánve vhoďte uvařené těstoviny. Přidejte do pánve také lžíci másla, 3-4 lžíce vody z těstovin, parmezán a všechny suroviny spolu hezky promíchejte.
Povařte 4-5 minut, aby se všechny chutě hezky propojily a dle chuti ještě dosolte a případně opepřete. Pokud se vám omáčka zdá málo krémová, můžete přidat ještě trochu vody z těstovin.
Podávejte posypané dalším parmezánem a s lístky čerstvé bazalky.