Ve středně velké míse smíchejte nasekané pekany, rozinky, brusinky a lískooříškový krokant. Zalijte rumem a promíchejte. Přikryjte a odložte stranou.
V míse kuchyňského robota smíchejte mouku, cukr a sušené droždí. Přidejte vlažné mléko, změklé máslo, vejce, vanilku a citronovou kůru.
Na kuchyňského robota nasaďte hnětací hák a pomocí robota vypracujte hladké nelepivé těsto. Může to trvat 10-15 minut.
Mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte těsto cca hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Do nakynutého těsta přidejte směs ořechů, rozinek a brusinek a znovu pomocí háku těsto propracujte, aby se vše rovnoměrně rozprostřelo do těsta. Poté opět přikryjte a nechte dalších 20 minut kynout.
Dva plechy na pečení si vyložte pečicím papírem.
Nakynuté těsto si rozdělte cca na 20 stejných dílů. Z každého dílu vytvořte cca 8-10 cm velký čtverec a poté každý roh přeložte do středu těsta. Těsto otočte tak, aby sklad byl na spodní straně, pomocí dlaně těsto dotvarujte do tvaru koule a vyskládejte na připravený plech.
Jednotlivé díly skládejte na plech skladem dolů, alespoň 5 cm od sebe. Oba plechy přikryjte utěrkou a nechte dalších 30 minut kynout.
Nyní si předehřejte si troubu na 150 °C. Do předehřáté trouby pak vložte oba plechy tak, abyste jimi troubu rozdělili na třetiny. Pečte 25 - 30 minut dozlatova, po 15 minutách pečení plechy prohoďte, aby se oba plechy upekly rovnoměrně.
Hotové upečené mini štoly nechte chvíli vychladnout a poté je potřete rozpuštěným máslem a poctivě obalte v moučkovém cukru.