Brambory důkladně očistěte a ještě ve slupce je dejte vařit do slané vody. Uvařte je do měkka, dle velikosti brambor to bude trvat cca 25-30 minut.
Uvařené brambory slijte a nechte ještě 5-10 min nezakryté v hrnci odpočinout, aby vám brambory lehce vychladly a odpařila se z nich i zbylá voda.
Zatímco vám brambory chladnou, připravte si zálivku. Vývar zahřejte a smíchejte s oběma octy, olejem a pepřem. Promíchejte a dle chuti ještě dosolte. Berte v potaz, že spoustu chuti ještě vstřebají brambory, tudíž se nebojte připravit zálivku lehce slanější.
Ještě horké brambory oloupejte a nakrájejte na cca 0,5cm široká kolečka. Nakrájené brambory dejte do mísy a zalijte zálivkou. Dobře promíchejte - myslete na to, že teplé brambory uvolní škrob, které zálivku zahustí. Míchejte tedy salát spíše déle a nebojte se, tekutiny není příliš, zálivka postupem času zhoustne.
Červenou cibuli nakrájejte nahrubo a zelené části jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Přidejte do salátu, promíchejte a nechte salát chvíli odležet. Poté jej ochutnejte a v případě potřeby ještě dosolte. Podávejte ideálně vychlazený.