Nejprve si ve velké míse smíchejte mouku, sezamová semínka, kypřicí prášek a sůl. Poté přidejte řecký jogurt a míchejte lžící nebo rukama, dokud nevznikne hutnější těsto. Těsto by mělo být lehké, nadýchané a jen mírně lepivé, ne příliš. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu více mouky.
Těsto rozdělte na 4 stejné části a každou část zformujte do koule. Uprostřed každé koule udělejte dírku a lehce ji zvětšete tak, aby byla asi na palec široká. Tento postup opakujte u všech čtyř bagelů.
Předehřejte troubu na 180°C. Do velkého hrnce s vroucí vodou přidejte jedlou sodu. Poté do vody postupně přidávejte bagely a nechte je vařit 1-2 minuty. Vyjměte je děrovanou lžící a odložte stranou.
Plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Položte připravené bagely na plech a nechte jim dostatečné rozestupy, ještě vám v troubě trochu nebydou. Potřete každý bagel rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky nebo mákem.
Bagely dejte do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout, ideálně na mřížce.