Go Back

Bagel bez kynutí

Bagely bez kynutí, které si zvládnete připravit jen ze tří základních ingrediencí? Ano, čtete správně! Stačí vám jen řecký jogurt, mouka a trochu kypřicího prášku.
Počet porcí 4 velké bagely
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes

Pomůcky

  • 1 velká mísa
  • 1 větší hrnec
  • 1 plech na pečení

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 2 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžíce sezamových semínek (lze vynechat)
  • 1/2 lžičky soli
  • 225 g řeckého jogurtu

Na dokončení

  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 vejce (na potření)
  • sezamová semínka nebo mák na posypání

Postup

  • Nejprve si ve velké míse smíchejte mouku, sezamová semínka, kypřicí prášek a sůl. Poté přidejte řecký jogurt a míchejte lžící nebo rukama, dokud nevznikne hutnější těsto. Těsto by mělo být lehké, nadýchané a jen mírně lepivé, ne příliš. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu více mouky.
  • Těsto rozdělte na 4 stejné části a každou část zformujte do koule. Uprostřed každé koule udělejte dírku a lehce ji zvětšete tak, aby byla asi na palec široká. Tento postup opakujte u všech čtyř bagelů.
  • Předehřejte troubu na 180°C. Do velkého hrnce s vroucí vodou přidejte jedlou sodu. Poté do vody postupně přidávejte bagely a nechte je vařit 1-2 minuty. Vyjměte je děrovanou lžící a odložte stranou.
  • Plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Položte připravené bagely na plech a nechte jim dostatečné rozestupy, ještě vám v troubě trochu nebydou. Potřete každý bagel rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky nebo mákem.
  • Bagely dejte do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout, ideálně na mřížce.
Kalorie: 317kcal
Chod: Příloha, Svačiny
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Pečivo, Rychlé, Snadné, Snídaně, Vegetariánské