Nejprve si dejte vařit vodu na těstoviny. Zatímco se voda vaří, nakrájejte si nadrobno červenou cibuli, mrkve a řapíky celeru. Prolistujte si stroužky česneku a vše dejte stranou.
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou zeleninu a za občasného míchání ji smažte, dokud trochu nezměkne a nerozvoní se.
Nyní do pánve přidejte česnek a vařte cca 30 sekund jen tak, aby se chuť česneku uvolnila, ale česnek jako takový se nespálil. Poté na pánev přidejte mleté hovězí maso, lehce osolte a opepřete a vařte, dokud maso nezhnědne. (můžete ho během vaření trochu "rozbít" vařečkou na drobnější kousky)
Poté do pánve přidejte rajčatový protlak, pořádně jej promíchejte s ostatními ingrediencemi na pánvi a vařte 1-2 minuty.
Přilijte do pánve plechovku rajčat (drcených nebo nakrájených na kostky, to je na vás, co máte zrovna po ruce) a 1/2 lžíce cukru. Přidejte koření, vše důkladně promíchejte a nechte asi 15 minut vařit, dokud omáčka lehce nezhoustne.
Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Ponechte si asi 1/2 šálku vody z vaření těstovin.
Když je omáčka hotová, přidejte do ní uvařené těstoviny a dobře promíchejte, aby se těstoviny v omáčce hezky obalily. V případě potřeby přidejte trochu vody z těstovin a dochuťte solí, pepřem, případně trochou cukru. Navrch nastrouhejte 100 g parmezánu a vše znovu dobře promíchejte. Dobrou chuť.